Friday, 26 June 2015

Kayuhan Amal Ramadhan @Genting Sempah - 26 June 2015

Satu kayuhan amal telah diadakan bagi meringankan beban yang ditanggung oleh saudara Solihin dalam menyambut Ramadhan dan aidilfitri apabila rumah kediaman beliau telah mengalami kebakaran pada 15 June yang lalu. Dengan beban yang ditanggung, semoga sumbangan daripada rakan-rakan yang tidak seberapa ini dapat meringankan sedikit beban yang ditanggung oleh keluarga beliau.

Kayuhan amal ini telah dianjurkan bersama Alternative Cycling Club - ACC Gombak, Harimau Malaya Riders (HRM), Pinky Women Riders (PWR), Geng Syok Sendiri (SS Riders) dan HeavyWeight Riders (HW Riders). Acara ini juga disokong penuh oleh Cyclomotion, Jiwa Basikal, SukeBike dan Kedai Basikal Orbit Cycle.

Berkumpul di Sekolah Menengah Teknik Gombak pada pukul 10.30 malam dan memulakan kayuhan pada pukul 11 malam. Lebih kurang 200 orang pengayuh menyertai acara pada malam ini. Jika tahun lepas juga terdapat kayuhan amal bagi arwah Jafryin Jaafar dan tahun ini masih tidak ketinggalan untuk beramal sekadar mampu.


Kayuhan Amal Saudara Solihin.....

Gembira dapat berkumpul bersama rakan-rakan kayuhan yang lain....

Minum dahulu di gerai makan berhadapan dengan Sekolah Teknik Gombak....sebelum memulakan kayuhan...


Briefing dari pihak penganjur sebelum memulakan kayuhan pada pukul 11 malam...

Jarak pendakian sejauh 25km sebelum sampai di puncak Genting Sempah.....Rakan dari JiwaBasikal.....

Rakan dari KDRC....Kota Damansara...

Bergambar di bulatan Genting Sempah....Makan tengah malam....RnR Genting Sempah sedang direnovation...banyak kedai makan yang tutup....


Sis Non....mengutip duit sumbangan daripada para peserta...

Maggie cup pun jadi lah.....kalau dah lapar semuanya terbaik....

Selesai makan malam.....

Bergerak turun pada pukul 2.15pagi dan sampai di kereta pada pukul 2.50pagi....

Tahniah kepada pihak penganjur di atas usaha yang dilakukan bagi meringankan beban yang ditanggung oleh sahabat kita bagi menghadapi ibadah puasa di bulan Ramadhan ini serta Aidilfitri yang akan menjelang tiba tidak lama lagi.....

1 comment:

  1. After take a glance of your photographs for one momment i felt like i'm with my family.

    ReplyDelete