Monday, 27 October 2014

Melaka Century Ride (MCR) 2014 - 26 October 2014

Melaka Century Ride 2014 merupakan kayuhan ketiga "century ride" pada tahun ini selepas KCR & TCR. Bertempat di Bayou Resort Hotel di Bukit Katil, telah menarik minat seramai 2632 penyertaan dan merupakan penyertaan seramai setakat ini di century ride. Kayuhan di bahagikan kepada acara "race" dan juga "century ride". Perlepasan telah dilakuan pada pukul 7.20pagi oleh tetamu kehormatan dengan acara race mendahului.

Laluan meliputi Bukit Katil-Ayer Molek-Tanjung Kling-Sungai Udang-Masjid Tanah-Alor Gajah-Selandar-Jasin-Bemban-Bukit Katil sejauh 150km. Laluan adalah landai serta sedikit pendakian sehingga ke Alor Gajah dan seterusnya pendakian di Selandar menuju ke Jasin. Pendakian sebenar adalah selepas Water Station 3 sehingga menuju ke Jasin. Laluan ala-ala Dragon Back memang cukup mencabar mental dan fizikal peserta dengan cuaca panas dan kering.


Acara century ride yang ketiga untuk tahun ini...

Starting line...jersey Mastana kali ini....

Kayuhan bermula pada pukul 7.20 pagi....dengan peserta race dilepaskan dahulu....
Tamat kayuhan sejauh 150km.....memang puas...

Mandi air bomba.....panas-panas begini memang cukup menyegarkan....Menunggu acara lucky draw....macam biasa, tak lucky pun....Sekalung medal untuk kenangan....
 


No comments:

Post a Comment